Ha szélvédőjén sérülés van, nincs más dolga, mint hívni bennünket NON-STOP, 06-30/600-7000 számon! Akár hétvégén is!

Mobil szolgáltatás: Amennyiben szélvédőjét otthonánál, munkahelyénél a legnagyobb kényelemben szeretné javítatni, hívja a szélvédődokit, és munkatársunk szervizautója segítségével a helyszínre siet megoldani a problémát.

Vállalt garanciák: Amennyiben a javított sérülést esztétikailag nem találja megfelelőnek, kicseréljük a szélvédőt, és a javítás költségét nem terheljük Önre.

Hívhatnak hétvégén is! Házhoz megyünk! A biztosító, kötelezőre fizeti a javítást!

Miért cserélné ha javítani is lehet?


Szélvédőn kőfelverődések, repedések gyors és szakszerű javítása; telephelyünkön vagy akár otthonában, a belvárosban ingyenes kiszállással!

Sokunknak összeszorul a gyomra, ha menetközben az autónk szélvédőjén hirtelen csattanást hallunk. Jobb esetben megússzuk egy apró felszíni sérüléssel, de sajnos az esetek többségében kőfelverődés áldozataivá válunk.

Nem ritka hogy az üveg azonnal megreped az ütést követően. Viszont ha szerencsénk volt és a repedés még nem szelte teljesen ketté a szélvédőnket, akkor még mindig van rá esély, hogy megmentsük azt!
Sérülést tekintve különbséget teszünk kagylós, csillag illetve ezek kombinációja között.

Mind három esetben és természetesen a repedéseknél is a legfontosabb a minél előbbi javítás! Nem csak a tovább repedés kockázata miatt, hanem a sérülés tisztaságának megóvása végett is. Így érdemes a sérülést leragasztani egy cellux vagy szigetelő szalag darabbal, míg a javításra sor nem kerül, megóvva azt a külső behatásoktól (víz, por, ablakmosó folyadék).  Ezért van, az hogy a javítások végeredménye függ a felverődés típusától, és idejétől mert nem mindegy, hogy egy 1 napos sérülést, vagy egy 1 évest  sérülést kell megjavítani.
A szélvédő maga, három rétegből áll. A két üvegréteg (belső színtelen, külső színezett) és közte 1 réteg ragasztó, avagy a biztonsági védőfólia van. Ha felcsapódik a kavics a szélvédőre egy nagy csattanást követően,

az üveg és a fólia között egy levegőbuborék keletkezik. Ennek vannak fajtái: Bikaszem, Csillag alakú, kombinált, stb.

Ha már megtörtént a baj és ön eljött hozzánk kezdődhet is a javítás

Maga a javítás a sérülés bemeneti nyílásának kitakarításával kezdődik. Egy gyémánttűvel, vagy speciális fúróval, aminek a fúrószára lehet gyémánt, vagy cobalt-crom. Ha nem lett időben leragasztva a sérülés, akkor szükség van még némi tisztító folyadékra is és egy melegítő eszközre, amivel eltávolítjuk a felesleges vizet, szennyeződést amennyire lehetséges. Ezután felhelyezem a konzolt a szélvédőre, a bemeneti nyílásra illesztem az injektort, aminek a tömítése szilikonból van. Majd a sérülés bemeneti nyílásán keresztül, az injektoron át belepréseljük a metaakrillát észter ragasztót köznyelven gyantát. Ezt követően a készüléket letakarom egy uv szűrő fóliával. Ha a ragasztó már teljesen kitöltötte a sérülést, akkor leveszem az uv szűrő fóliát, ami a napfénytől volt hivatott védeni, és hagyom megszáradni. Ha nincs elegendő természetes UV fény, akkor egy UV lámpa segítségével gyorsítjuk a folyamatot. Végül kap egy felületi kezelést, amivel lezárjuk a sérülést és síkba hozzuk az üveggel, hogy az ablaktörlő lapát a későbbiek folyamán ne akadjon meg és húzzon csíkot miatta. Végezetül kap egy finom polírt ha szükséges.

Javítás után műbizonylat készül, amit a vizsgaállomásokon elfogadnak. (kattintson a képre)

Javítás menete:


1. szárítás előtt

2. szárítás után

3. bemeneti nyílás tisztítása

4. fúróval óvatosan megfúrom a sérülés közepét

5. bemeneti nyílás, tisztítás után

6. az injektorral vákuumot generálok

7. a konzolt letakarom UV szűrő fóliával

8. belülről ellenőrzöm a javítás folyamatát, és ha kell melegítjük

9. lekerül az UV szűrő fólia, és hagyom kötni

10. egy fólia darabbal lefedem a sérülést

11. természetes UV fény segítségével hagyom kötni

12. ha nincs elég fény, UV lámpával gyorsíthatjuk a folyamatot

13. egy penge segítségével eltávolítom a felesleges ragasztót

14. a sérülést fedőgyantával hozzuk síkba az üveggel

15. egy fólia darabbal lefedem

16. hagyom száradni a ragasztót

17. száradás után levágom a már fölösleges ragasztót

18. a sérülés felszíne még matt

19. polír paszta kerül rá

20. finoman felpolírozom

21. polírozás után

22. letakarítom az üveget

23. takarítás után...

24. ...keresném a hibát, de hol?

25. az ügyfél elégedetten távozik